Snelfilter koffie zetten met een koffiezetapparaat is voor veel huishoudens dé manier van thuis koffie zetten.

Lees de handige tips over snelfilter koffie zetten met koffiezetapparaat. Soms zijn kleine aanpassingen genoeg om je filterkoffie nog veel lekkerder te maken.Heb je de algemene tips op de pagina Lekkerste koffie zetten al gelezen?

Deze tips zijn de basis voor bijna iedere methode van koffie zetten. Zonder deze algemene tips is de onderstaande handleiding niet compleet!

Introductie snelfilter koffie zetten met koffiezetapparaat

Nog niet zo heel lang geleden werden bijna overal op dezelfde wijze koffie gezet: er werd bijna altijd gewerkt met versgemalen koffie. Daarvoor werd meestal een mechanische koffiemolen, maar soms ook een elektrische koffiemolen gebruikt.

Vervolgens werd water gekookt en het water werd met behulp van een filter over de het verse koffiemaalsel gegoten. Tegenwoordig wordt er niet meer zo heel veel met vers gemalen koffie gewerkt. Maar wie dit wel doet zal zijn koffiekwaliteit met sprongen vooruit zien gaan.

Later heeft het snelfilter koffiezetapparaat zijn intrede gedaan en nog weer later het  Senseoapparaat. Veel mensen zijn inmiddels weer afgestapt van de Senseo pads en zetten koffie met filter koffiemach

Hoe zet je koffie met een koffiezetapparaat met filter in 10 duidelijke stappen

  1. neem een papieren filter en vouw eventueel randen om
  2. maak het filter nat met een beetje water ( mag gewoon koud water zijn)
  3. doe het filter in de filterhouder
  4. schep de koffie in het filter (vaak heb je 2 theelepeltjes of ca. 12 gram nodig voor 1 flinke ietwat pittige kop koffie)
  5. giet de juiste hoeveelheid water in het apparaat
  6. zet het koffiezetapparaat heel even aan zo dat er al wat water op de koffie loopt en zet het dan weer uit (het zogenaamde voorwellen)
  7. na een paar minuten zet je het apparaat weer aan en laat het koffieapparaat zijn werk doen
  8. eventueel de koffie nog even doorroeren
  9. laat de koffie niet te lang op het warmhoudplaatje staan want dan wordt deze bitter. Gebruik eventueel een van te voren met heet water omgespoelde thermoskan als je de koffie wat langer wilt bewaren
  10. ontkalk de koffiezetmachine regelmatig. Nog beter is het om ontkalkt of flessenwater te gebruiken. Zie de algemene tips voor “lekkerste koffie zetten“.

Geniet van je lekker verse kopje koffie!

Welke soorten koffie kun je het beste gebruiken voor snelfilter koffie zetten met koffiezetapparaat?

De lekkerste koffie krijg je gegarandeerd met zelf gemalen koffie van goede koffiebonen. Maal ze niet te fijn en probeer uit wat het beste resultaat geeft.

De makkelijke oplossing? Koop de zogenaamde snelfiltermaling die speciaal is bedoeld voor dit type koffieapparaat. Maar wil je écht hele lekkere filterkoffie, lees dan zeker de tip hieronder.

Mijn persoonlijk tip voor de lekkerste koffie?

Geef je filterkoffie een pittig Italiaanse smaak en probeer eens een mokamaling. Deze is eigenlijk bedoeld voor het koffiezetten met de moka. Maar door zijn pittige karakter en iets grovere maling is deze zeer geschikt voor snelfilter koffie zetten met een koffiezetapparaat!

Deze Italiaanse koffie is natuurlijk ook verkrijgbaar in de Shop. Het proberen zeker waard, want je koffie wordt extra lekker!

Lees ook de tips over andere manieren van koffie zetten

Heb je nog vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het me weten via het contactformulier en ik zal zo spoedig mogelijk reageren.

Vond je deze informatie over snelfilter koffie zetten met koffiezetapparaat interessant? Deel het en maak er ook anderen blij mee. Alvast bedankt!