Met deze heldere handleiding kan iedereen perfecte espresso maken! Meld je aan en zet meteen de eerste stap.

Misschien heb je al wat rondgekeken op mijn website? Wist je dat ik deze website heb opgezet om koffieliefhebbers te leren hoe ze èchte Italiaanse espresso moesten maken?

Ik heb een tijdje in Italië gewoond en toen ben ik een echte espressoliefhebber geworden. Maar toen ik eenmaal zelf een espressomachine had, lukte het maar niet om goede espresso te maken.

Perfecte espresso maken met een espressomachine kan iedereen leren! Ik leg je graag uit hoe je dat doet.
Een kopje espresso met een mooie hazelnootkleurige crema.

Toen heb ik een cursus gevolgd en ging het al een stuk beter. Maar vooral door consequent te werken en weten waar je op moet letten werd het resultaat echt steeds beter.

Het heeft mij veel koffiebonen, frustratie en tijd gekost. Maar als je dan uiteindelijk aan een goed geslaagde espresso zit, dan is dat wel echte verwennerij!

Die geslaagde espresso die met vaste hand wordt gezet, dat gun ik jou natuurlijk ook. Om daarmee jou een hoop frustratie, verspilling van tijd en goede koffiebonen te besparen.

Daarom heb ik enkele jaren geleden een uitgebreide handleiding geschreven. Die heb ik genoemd: ” Het Geheim van een écht Italiaans kopje espresso maken”. Deze heeft al veel espresso-liefhebbers geholpen.

Voor wie is deze handleiding om de perfecte espresso te bereiden bedoeld?

Als jij een espressomachine of volautomaat hebt, of overweegt om er een aan te schaffen, dan raad ik je van harte aan deze handleiding te lezen.

Er is denk ik zowel voor de beginnende als gevorderde espresso-liefhebber veel te ontdekken. Het geeft je een duidelijke structuur hoe je de perfecte espresso kunt creëren.

Vul gewoon je (voor)naam en e-mailadres in en bekijk de handleiding “Het geheim van een écht Italiaans kopje espresso maken”.

Daarin wordt alles duidelijk stap voor stap uitgelegd. Met als doel dat iedereen kan leren de ultieme Italiaanse perfecte espresso te creëren.

Al meer dan 3.500 espresso-liefhebbers gingen je voor!

Na dat je de gegevens hebt ingevuld kun je meteen de handleiding doornemen en aan de slag.

Dank voor de toezending van “Het geheim van een écht Italiaans kopje espresso”.
Om ongeacht op welk gebied de top te bereiken, is het noodzakelijk de volle aandacht besteden aan zelfs de (ogenschijnlijk) meest futiele details. Dat is precies wat in je rapport hebt gedaan. Gefeliciteerd! G.F.

Hartelijk dank voor je handleiding, erg leerzaam en een van de weinige gedegen handleidingen die ik kon vinden. Ik heb sinds kort een Quickmill machine die me erg goed bevalt. Het lukt me steeds beter om een goede espresso te maken. Jan-Jetze Zijlstra

Deze handleiding legt uit hoe iedereen de perfecte espresso kan maken met een espresso-apparaat

Aan bod komt onder andere:

 • waterkwaliteit
 • soorten en kwaliteiten koffiebonen
 • onderhoud espressomachine
 • onderhoud bonenmaler
 • kwaliteit espresso- en cappuccinokopjes
 • temperatuur espresso- en cappuccinokopjes
 • de juiste hoeveelheid koffie
 • het aandrukken van de koffie
 • over de ideale doorlooptijd
 • wanneer moet je welke stappen zetten
 • en nog meer interessante weetjes
Een mooie espressomachine is nog geen garantie voor een lekkere espresso. Er zijn wat dingen die je moet weten. Hiermee voorkom je veel frustratie, tijdverlies en verspilling van koffiebonen.

Veel koffieliefhebbers dachten ook dat het lastig was om perfecte espresso te maken

Maar bekijk gerust de recensies mijn handleiding Het Geheim van een echt kopje Italiaanse Espresso Maken van andere koffieliefhebbers.

Aan het eind van het ebook vind je bovendien een samenvatting op A4 formaat met de belangrijkste punten. Dit A4-tje is handig om bij je espresso-apparaat te bewaren. Zo heb je altijd een geheugensteuntje bij de hand!

Verder hou ik je af en toe op de hoogte met allerlei interessante koffie-, espresso-, cappuccino- en latte macchiato tips. Geen behoefte meer aan tips? Je kunt je heel eenvoudig op ieder moment zonder opgaaf van reden weer afmelden.

Heb je geen espressomachine? Bekijk dan eens de andere manieren van espresso maken, bijvoorbeeld met de percolator.

Ken je anderen die ook interesse hebben om de perfecte espresso thuis te maken? Maak ze blij en deel deze pagina. Alvast bedankt!