Wie ik ben en waar mijn passie voor koffie vandaan komt

Beste koffieliefhebber,

Graag wil ik wat meer vertellen over KoffieKwaliteit.nl en mijzelf aan je voorstellen: mijn naam is Ariën Reijs en ik ben de persoon achter KoffieKwaliteit.nl.

Ariën Reijs - eigenaar van KoffieKwaliteit.nl

Mijn bedoeling is eigenlijk om een gezellig koffiewinkeltje te zijn. Zo’n ouderwetse winkel waar je altijd terecht kunt voor advies en waar je je niet verplicht voelt om direct te moeten kopen.

Ik heb deze website een aantal jaren geleden opgezet om mijn kennis te delen over espresso maken. Hoe kwam dat zo?

Nadat ik een aantal maanden in Turijn heb gewoond, ben ik de Italiaanse keuken nog meer gaan waarderen! Maar ik heb vooral genoten van die heerlijke espresso’s en cappuccino’s die je overal kon krijgen.

Eenmaal terug in Nederland was ik natuurlijk gewend aan die lekkere Italiaanse koffie. Toen viel me op dat er helaas maar weinig mensen in Nederland zijn die écht lekkere espresso of cappuccino kunnen maken.

Espresso maken met vallen en opstaan

Daarom ben ik begonnen om zelf te leren goede espresso te maken. Ik heb in de loop van de jaren mijn eigen kennis opgedaan door vooral veel te experimenteren. Zo werd mijn passie voor koffie steeds groter!

hoe maak je een goede espresso
Een goed gemaakte espresso is ècht genieten!

Door vallen en opstaan heb ik mijn koffiekwaliteit enorm kunnen verbeteren. Maar ik heb ook een barista cursus gedaan bij (de helaas inmiddels overleden) Louis Claus. Hij leidde professionele barista’s op en nam barista examens af.

Leer ook alles over espresso maken

Zoals ik al zei ben ik KoffieKwaliteit.nl gestart om mijn kennis en passie voor koffie te delen. Daarbij stond in het begin vooral het bereiden van de perfecte espresso centraal.

Ik heb toen o.a een handleiding geschreven over hoe je een originele espresso bereidt met de espressomachine. Op mijn website leg ik alle methodes van espresso maken uit.

Maar alleen met deze kennis en passie voor koffie ben je er niet…Het is namelijk niet mogelijk lekkere espresso of cappuccino te maken zonder de beste (gemalen) koffiebonen!

de lekkerste espresso bonen
Het verschil in kwaliteit van koffiebonen is bijna ongelofelijk!

Ontdek hoe goede koffiebonen het verschil kunnen maken

Daarom heb ik in 2013 ook een Shop aan de website toegevoegd. Hier vind je mijn favoriete koffie: Caffè New York. Deze koffie importeer ik zelf rechtstreeks uit Italië. Caffè New York is een kleine, ambachtelijk koffiebranderij in het mooie Toscane. Een bijna aangeboren Passie Voor Koffie is voor deze koffiebranders natuurlijk vanzelfsprekend!

Passie voor koffie hebben ze ook bij Caffè New York. Steeds meer koffieliefhebbers ontdekken deze Italiaanse koffiebranderij.
Bar Caffè New York met achterin de koffiebranderij.

Caffè New York geeft nauwelijks geld uit aan reclame, daarom ken je ze misschien nog niet. Waar ze wel geld aan uitgeven is aan de inkoop van de allerbeste koffiebonen die er op de koffiemarkt te koop zijn. En dat proef je!!!

Neem van mij aan – maar probeer vooral zelf – dat je voor een hele acceptabele prijs waanzinnig lekkere koffie krijgt. Absoluut niet te vergelijken met welke koffie dan ook uit de supermarkt!

Ben jij een Nespresso fan? Ook dan kan ik zeker iets voor je betekenen

Het mag duidelijk zijn dat ik met mijn passie voor koffie de voorkeur geef aan zelf malen, aandrukken en alles zelf in de hand hebben.

Maar ik begrijp ook heel goed dat veel mensen het teveel gedoe vinden of geen plaats hebben op het aanrecht voor een espressomachine en bonenmaler.

Voordelige alternatieve Nespresso cups. Diverse smaken, fairtrade en biologische cups
Op veel Nederlandse aanrechten staat tegenwoordig een handige Nespressomachine.

Voor de Nespresso liefhebbers zal het een openbaring zijn dat je voor een veel lagere prijs een zeer goed alternatief hebt.

Vanaf november 2017 ben ik ook importeur geworden van Caffè Bonini. Bonini is een ambitieuze koffiebranderij met een ongekend goede prijs/kwaliteitsverhouding. Ze timmeren flink aan de weg en ik ben er dan ook trots op dat ik Bonini koffie in Nederland mag vertegenwoordigen.

Heb jij ook een passie voor koffie of vragen hierover?

Je weet nu wie er achter KoffieKwaliteit.nl zit. Ik hoop in ieder geval dat je wat hebt aan mijn kennis en ervaring. Heb je nog vragen, bel, app of mail me gerust via het contactformulier!

Voor ieder budget, voor iedere smaak en voor elke koffiemachine help ik je graag de juiste keuze te maken.

Inmiddels is na enkele jaren is de passie voor koffie uitgegroeid tot een full time baan. Had ik van te voren niet bedacht, maar wel heel erg leuk dat het zo is gelopen.

Tenslotte wens ik je héél véél succes in je zoektocht naar de lekkerste koffie, espresso, cappuccino, latte macchiato of andere koffievarianten.

Hartelijke groet,
KoffieKwaliteit.nl – specialist in Italiaanse koffie
Ariën Reijs