Nespressocapsules, hoe zijn ze ontstaan, machines en Nespresso alternatieven.

Geschiedenis van Nespresso®*

Nespresso werd door het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé opgericht. In de 70-er jaren werd de inmiddels beroemde Nespressomachine door Nestlé uitgevonden.

De Nespresso Cups hebben een ware revolutie ontketend in de espressowereld. Met één druk op de knop wordt een espresso bereid. Er is keuze uit vele smaken. De machines zijn er in vele modellen en zijn erg gebruiksvriendelijk.

Net Nespresso-Systeem is als idee in het jaar 1970 ontstaan. 6 Jaar later is het door Nestlé gepatenteerd. Het product kwam echter pas in 1986 op de markt. Het nieuwe capsulesysteem was nou niet direct succesvol.

Dat begon pas toen marketing-expert Jean-Paul Gaillard in 1991 de leiding overnam. Hij zocht contact met machineproducent Krups en zo ontstond een succesvolle samenwerking.

Inmiddels is het een internationaal bekend en succescol product. Door de uitvinding van het Nespresso-apparaat is ook de drank espresso veel populairder en toegankelijker geworden voor veel koffiedrinkers.

In 2012 volgde het einde van de monopoliepositie. Na juridische gevechten werd bepaald dat ook andere producenten capsules mochten aanbiedien die voor de Nespressomachines zijn bedoeld.

De alternatieve Nespresso cups van Gourmesso wil ik uiteraard van harte aanbevelen 😉

Wat zijn Nespressocups eigenlijk?

Een Nespressocup bestaat uit gemalen koffie die in een aluminium capsules wordt verpakt. Deze hebben een speciale vorm en zijn bedoeld voor de speciale Nespressomachines. De cups worden ook wel capsules genoemd. Iedere cup geeft een kopje espresso of lungo.

Er is een heel uitgebreid assortiment. E komen steeds meer Nespressosmaken. Ze zijn onderverdeeld in de volgende smaakvarianten:

  • Intenso
  • Espresso
  • Lungo
  • Pure Origin
  • Decafeinato
  • Permanent Variations.

Waar kun je Nespressocups kopen?

Nespresso cups zijn online, maar ook in de Nespresso Boutique te verkijgen.

Ze waren aanvankelijk alleen online verkrijgbaar in de NespressoShop. Daarnaast – in Nederland – aanvankelijk ook in 10 Nespresso Boutiques.

Deze vind je bijvoorbeeld in de Bijenkorf. Wereldwijd zijn er inmiddels ongeveer 220 Nespresso Boutiques.

De laatste jaren worden de capsules ook via andere webshops verkocht. Maar je moet altijd lid worden van de Nespresso-Club om ze te mogen bestellen.

Nespressomachines en Accessoires

Zonder een goede machine geen lekkere koffie! Daarom biedt Nespresso haar klanten een grote collectie Nespresso-machines aan. De Nespressomachines worden door diverse merken geleverd. De bekendste zijn DeLonghi, Magimix en Krups.

Alle apparaten kenmerken zich door gebruiksgemak en een aansprekend design. De meeste modellen zijn ook nog eens in vele kleuren leverbaar. Prijzen vanaf ongeveer € 80.

Maar we zijn er nog niet! Want er worden ook nog allerlei accessoires en hulpmiddelen aangeboden. Denk hierbij aan opbergmogelijkheden voor de cupjes, servies zoals espresso kopjes, maar ook melkopschuimers.

Nieuw goedkoop en probleemloos Nespresso-alternatief

Vind je de originele cups te duur? Ben je op zoek naar alternatieve Nespressocups? Maar wil je geen concessie doen aan smaak en kwaliteit?

Gourmesso Tarazzu Forte - voordelige premium cups voor Nespresso-apparaat
Gourmesso Tarazzu Forte – voordelige premium cups voor Nespresso-apparaat

Dan zou je echt de Gourmesso cups eens moeten proberen. Ik heb al veel alternatieven uitgeprobeerd. Maar sommige waren niet lekker of veroorzaakten problemen met het Nespresso-apparaat. Er zijn veel alternatieven, maar ze stelden eigenlijk allemaal teleur.

Lees ook eens mijn artikel over het alternatief voor Nespressocups.

KoffieKwaliteit is sinds eind oktober 2014 op de Nederlandse en Belgische markt actief als importeur van Gourmesso cups.

Ook bij Gourmesso vind je vele soorten en smaken. Variërend van smaakintensiteit 3 tot 10. Er zijn espresso’s, ristretto’s lungo’s, decaf, maar zelfs ook biologische en cups.

Welke cups moet je nou kiezen?

Wat je eerst nog zou moeten weten is dat alle Gourmessosmaken Fairtrade zijn gecertificeerd. De koffieboeren krijgen dus een eerlijke prijs voor hun koffie.

Er is een voordelig proefpakket fairtrade cups van Gourmesso zo dat je alles rustig uit kunt proberen.

Bij een blindproeverij uitgezonden door de Duitse omroep WDR in mei 2014 werd Gourmesso testwinnaar. Nespresso werd 2e…Iets om trots op te zijn toch?

Sinds 2017 ben ik ook importeur geworden van Bonini cups. Deze zijn er ook in meerdere smaakvarianten. Er zijn espressocups, lungocups, decafcups en zelfs chocoladecups.

Ook van de compatibele Nespressocups van Bonini kun je een voordelig probeerpakket bestellen. Er zitten altijd wel meerdere smaken bij waar jij ook enthousiast van wordt!

Maar je eigen smaak is natuurlijk de beste jury. Probeer daarom nu zelf ook deze super lekkere alternatieven voor de Nespressocups en wordt ook fan!

Oh ja, en altijd met 100% Tevredenheidsgarantie. Dus niet tevreden? Dan krijg je gewoon je aankoopbedrag terug.