Lees hoe je met slimme tips de lekkerste Nespresso koffie kunt maken!

Natuurlijk wil je de lekkerste Nespresso koffie maken. Dat kan met je Nespressomachine in principe heel simpel: je zorgt dat er water in je Nespressomachine zit, je doet het koffiecupje er in, drukt op de knop en klaar is je koffie. Toch?

Maar misschien heb je het gevoel dat het beter kan? Of was je koffie lekkerder toen je de machine net nieuw had? Of je wilt zeker weten dat je de optimale smaak uit het koffiecupje en de machine haalt?

De lekkerste Nespresso koffie maken doe je zo:

1) Gebruik uitsluitend zacht water

Zacht water is ten eerste belangrijk voor de optimale smaak van je koffie, maar voorkomt ook vroegtijdige slijtage van je Nespressomachine.

Iedereen wil natuurlijk graag lekkere koffie en je bent vaak op zoek naar de lekkerste koffiecups. Maar de smaak en waterhardheid beïnvloeden beslist ook de smaak van je koffie.

Daarnaast is hard water natuurlijk niet goed voor je apparatuur. Door de kalkaanslag zal je koffiezetapparaat of espresso apparaat veel minder lang meegaan.

In de afbeelding hieronder vind je een overzicht van de waterhardheid voor Nederland. Voor actuele informatie kun je het best informeren bij jouw waterleverancier.Schoon en zacht water is heel erg belangrijk voor de smaak van je koffie. Bovendien voorkomt zacht water slijtage aan je koffiemachine.

Als je niet beschikt over zacht water zou je flessenwater kunnen gebruiken. Een andere optie is een waterfilter van bijvoorbeeld Brita aanschaffen. Dit waterfilter kost je eenmalig ongeveer € 15 en daarna per maand ca € 5,00.

Niet goedkoop, maar als je écht de lekkerste koffie wilt heb je dit er wellicht graag voor over. De Brita waterkannen zijn te koop bij diverse drogisterijen en bijvoorbeeld bij Blokker.

2) Zorg dat je Nespressoapparaat schoon is

Restanten van de voorgaande keren dat je koffie hebt gezet leiden ook tot onaangename bitters, zuren of anderszins de smaak van je koffie verpesten.

Bij het reinigen van alle onderdelen van je Nespressomachine die met koffie in aanraking komen moet je wel oppassen met afwasmiddelen. Deze bevatten vaak citroenaroma’s of andere smaakjes die je beslist niet in je koffie wilt hebben.

Een handig hulpmiddel zijn deze kant en klare reinigingscapsules. Deze zorgen er voor dat je machine eenvoudig en efficiënt van binnen wordt gereinigd.

Snel en makkelijk je Nespresso apparaat reinigen? De voordelige Mr. Caps schoonmaakcupjes kun je voor alle gangbare Nespresso-apparaten gebruiken. Dus zowel voor de Nespresso Krups, de Delonghi en Magimix machines.

3) Zorg dat je Nespressoapparaat ontkalkt is

Net als de vorige tip ligt deze tip voor het ontkalken van je apparaat natuurlijk ook vrij voor de hand. Maar in de praktijk wordt het toch vaak vergeten. Zonde toch als je daardoor onaangename smaakjes of geurtjes in je espresso of cappuccino krijgt?

Hoe vaak je moet ontkalken hangt voornamelijk af van je waterhardheid en hoe vaak je het apparaat gebruikt. Een algemene richtlijn is 1 x per 2 maanden. Als je met zacht water werkt mag dit wat minder vaak.

Wil je meer weten? Lees dan ook de pagina over het ontkalken van de diverse merken Nespressomachines.

4) Voorverwarmde koffiekopjes gebruiken

Het is voor veel koffieliefhebbers heel vanzelfsprekend: voordat je je koffie bereidt, zorg je er voor dat je koffiekopjes zijn voorverwarmd.Heeft jouw Nespressomachine geen warmhoudplaatje? Dan nog is het voorverwarmen van je kopjes een kleine moeite. Doe als volgt:

  • Zodra je nespresso-apparaat is opgewarmd tap je heet water in je kopjes. Laat de kopjes minstens 1 minuut staan met het hete water er in.
  • Zo worden de kopjes voorverwarmd en zijn de leidingen meteen even doorgespoeld. Daardoor blijft de espresso, lungo of cappuccino langer heet en lekker.

5) De lekkerste Nespresso koffie maken kan alleen met koffiecapsules met koffie van de hoogste kwaliteit

Ik vertel je niets nieuws: er is een enorm aanbod aan cups voor Nespresso-apparaten op de markt. Van dramatisch slecht tot verrassend lekker. De duurste hoeft niet altijd de lekkerste te zijn!

Als je geen goede koffie gebruikt zul je nooit de lekkerste Nespresso koffie krijgen. En dan bedoel ik een mooie koffie die rijk van smaak is, geen onaangename bitters en zuren bevat en niet gauw verveelt.

Je kunt natuurlijk reviews lezen en testen bestuderen, maar smaken verschillen nu eenmaal. Alleen door verschillende merken en smaken uit te proberen kom je erachter welke jij het lekkerste vindt.

Een handige manier om daar achter te komen is bijvoorbeeld om een proefpakket koffiecupste bestellen.

Bekijk de proefpakketten en andere voordelige koffiecupjes >>