Wat zijn de lekkerste espressobonen, Arabica of Robusta?

Hoe ontdek je nou de lekkerste espressobonen?

Er zijn namelijk meer dan 60 verschillende soorten espressobonen. Je mag wat mij betreft espressobonen trouwens ook gewoon koffiebonen noemen. Want met de Italiaanse espressbonen(koffiebonen) die ik aanbied maak je ècht perfecte espresso!

Tussen de soorten koffiebonen zit absoluut veel verschil in smaak en kwaliteit. De bekendste hoofdsoorten espressobonen zijn Arabica- en Robustabonen. Welke espressobonen zijn het lekkerst voor jouw kopje espresso? Hoe vind je tussen alle koffiemerken de juiste keuze?

Smaak van espressobonen

Arabicabonen zijn van nature rijker aan olie en smaakstoffen dan Robustabonen. Met Arabicabonen maak je normaal gesproken een zachte en aromatische espresso.

Hou je van een sterker bakje espresso? Probeer dan een melange van Arabica én Robusta. Bijvoorbeeld met 80 procent Arabica met 20 procent Robusta. Een goed voorbeeld van zo’n melange is de Caffè New York XXXX. Deze kun je bestellen in de online koffiewinkel.

Robustabonen hebben een karakteristieke smaak. Een hoger gehalte aan Robusta in je espressomelange zorgt voor een pittige espresso. Door te mengen met Arabica wordt het pittige van de Robusta gecompenseerd met de kenmerkende zachte afdronk van Arabica espressoboon.

Over het algemeen worden Arabica-koffiebonen gezien als de beste bonen om espresso te maken. Dit is natuurlijk echt een kwestie van smaak, misschien vind jij een meer pittige espresso veel lekkerder. Probeer uit wat je lekker vindt door verschillende malingen en melanges te proeven.

Probeer het rustig thuis met een proefpakket koffiebonen met 250 grams verpakkingen.

Kwaliteit van espressobonen

Natuurlijk is de smaak van espressobonen belangrijk, maar die begint met een goede kwaliteit. Het kan best zijn dat je met je Arabicabonen geen lekkere espresso maakt. Dit komt doordat het kwaliteitsverschil onder de bonen zeer groot is.

Ook al wordt in het algemeen de Arabicaboon als beste espressoboon gezien, met een goede kwaliteit Robusta maak je een veel betere espresso dan met een slechte kwaliteit Arabica.

“Laat je niet alleen verleiden door de prijs. Ook al staat er 100% Arabica op de verpakking, dit zegt absoluut niet alles over de kwaliteit.”

De Lekkerste Espressobonen Test

Het toonaangevende blad Feinschmecker testte de espresso van 26 verschillende koffiebranderijen uit Italie, Portugal, Zwitserland en Duitsland. Aan de test deden diverse bekende koffiemerken mee als Illy en Segafredo. De jury bestond onder andere uit koffie importeurs, gastronomen en een specialist in espresso apparaten.

De winnaar van de test was Caffè New York uit Italië. Geprezen werden de uitgebalanceerde, volle smaak met nuances van bittere chocolade, kardemom en noten en de elegante lichte afdronk.

Probeer eens zo’n proefpakket met de lekkerste espressobonen! Je zult verbaast zijn over de superieure kwaliteit.

De koffiebonen van Caffè New York zijn nog niet zo bekend in Nederland, maar wél van superieure kwaliteit. De prijs van deze espressobonen wordt niet bepaald door het marketing budget en dure reclames, maar puur door de kwaliteit van de boon.

Benieuwd naar de espressobonen van Caffè New York? Heb je zin om de verschillende melanges te proberen voor een aromatische, milde of juist pittige espresso? Bestel dan een proefpakket met vier verschillende soorten koffiebonen om zelf de lekkerste espresso te maken!

Bekijk of bestel je proefpakket premium Caffè New York koffiebonen met 4 x 250 gram koffiebonen

Wat vind jij hiervan?

Gratis verzending van je koffie al vanaf € 55

Op werkdagen vóór 17.00 uur besteld, volgende dag bezorgd

.