Je hebt een mooie koffiemachine en nu wil je natuurlijk weten welke bonen het meeste geschikt zijn!

Lees dit artikel over advies bij koffiemachine bonen en voorkom een miskoop.

Welke koffiemachine bonen voor thuis, bedrijf of horeca?

Natuurlijk wil je lekkere espresso, cappuccino of latte macchiato maken. Met alleen een goede koffiemachine ben je er nog niet. Minstens zo belangrijk is de keuze van de juiste koffiemachine bonen.
Met een mooie machine ben je er nog niet. Besteed daarom ook aan het vinden van de juiste koffiebonen.

Ik hoef je niet te vertellen dat er een enorm aanbod is aan koffiebonen. Er zijn talloze merken, melanges, sterk variërend in kwaliteit, van goedkoop tot ‘aardig’ aan de prijs.

Hoe weet je nu welke bonen de lekkerste espresso koffie of cappuccino geven?

Om je te helpen bij je keuze heb ik hieronder een aantal aandachtspunten beschreven.

We vergelijken eerst de verschillende melanges koffiemachine bonen

In het algemeen geldt dat Arabicabonen een zachte koffie geven. Robustabonen daarentegen maken je koffie een stuk pittiger.

Arabicabonen die net zijn geplukt.

Vraag jezelf af of je houdt van een milde koffie? En zet je vaak cappuccino of latte macchiato en wil je de koffiesmaak heel goed blijven proeven?Dan adviseer ik een melange met een aandeel van 20% Robustabonen. (Bijvoorbeeld Caffè New York XXXX)

Wil je nog wat pittiger? Ga dan voor een melange tot 40% Robusta en de rest aangevuld met Arabicabonen.(Bijvoorbeeld Caffè New York Extra R)

Drink je bij voorkeur een espresso puur? En waardeer je een zachte romige afdronk? Dan is een 100% Arabicaboon waarschijnlijk jouw favoriet. (Bijvoorbeeld Caffè New York Extra).

In de horeca hebben ze vaak meerdere melanges, zo dat ze kunnen kiezen uit bijvoorbeeld een 100% Arabica en een melange. Maar geloof me, met een goede kwaliteit 80/20 melange kun je zachte espresso, maar ook prima cappuccino’s en latte macchiato’s maken.

Handig is het daarom om een proefpakket koffiemachine bonen te bestellen. Zo kun je eenvoudig vergelijken wat jouw favoriete koffiemachinebonen zijn.

Bezuinig niet op de kwaliteit. Ga voor de allerbeste koffiebonen

Het is zoals met zoveel producten: de prijs/kwaliteitsverhoudingen moeten kloppen!

De goedkope koffiemachine bonen kun je beter links laten liggen. Ze zijn machinaal geplukt en de kans op te zure of bittere koffie is heel groot.

Ga je voor de goedkopere koffiebonen, dan weet je zeker dat de bonen machinaal geplukt werden. Er wordt dan geen onderscheid gemaakt tussen rijpe en onrijpe bonen. Zelfs een 100% Arabicamelange kan dan een onprettige pittige, zure of bittere smaak afgeven.

Om de kosten verder te drukken worden ze vaak (te) snel gebrand. Hou je niet van een bittere nasmaak, onaangename zuurtjes of een verbrande smaak? Blijf dan weg van goedkope koffie.

Uiteraard zijn er nog vele andere factoren die de prijs/kwaliteit beïnvloeden, zoals verpakking, versheid en dergelijke. Ook hier geldt dat daaraan door de betere en dus wat duurdere koffiemerken altijd voldoende aandacht wordt besteedt.

Lees voor meer informatie ook eens Welke espresso bonen voor espresso, cappuccino en latte macchiato.

Wat is nou een goed merk koffiebonen?

Ha, ha, natuurlijk de bonen die ik zelf importeer uit Italië! Niet voor niets werden deze bonen als beste getest. Geloof me, met deze koffiebonen ga je gewoonweg fantastisch lekkere koffie maken. En de kwaliteit en prijs zijn meer dan in orde.

Caffe New York is een klein familiebedrijf dat trots is op haar ambachtelijke gebrande koffiebonen. Als je deze bonen bestelt, ga je gegarandeerd van authentieke Italiaanse espresso en cappuccino genieten.
Caffè New York is een Italiaanse koffiebranderij die testwinnaar werd in het blad Feinschmecker.

De koffie heeft wel een beetje een vreemde naam namelijk Caffè New York. Het klinkt Amerikaans, maar de koffie wordt gebrand in Pistoia, in het mooie Italiaanse Toscane. De koffie is vernoemd naar het beroemde café waar de eigenaar vroeger zelf zijn koffie brandde.

Omdat ik de koffie direct van de koffiebranderij betrek, heb je altijd hele verse kwaliteit. Probeer eens een klein proefpakket, speciaal voor particulieren en bedrijven. Voor de horeca en grootverbruiker is er ook een aantrekkelijk groot proefpakket en grote voordeelverpakkingen

Natuurlijk wil ik graag dat je ‘mijn’ koffiemachine bonen probeert. Maar het is echt zo – en ik spreek uit ervaring – dat heel veel andere koffie’s teleurstellen omdat ze simpelweg niet dezelfde kwaliteit bieden.

Met alleen de beste koffiemachine bonen ben je er nog niet…

Een goede koffiemachine en de lekkerste koffiebonen garanderen nog geen lekkere koffie!

Ook al heb je een volautomatische koffiemachine, er zijn altijd vele instellingen mogelijk. De handleiding vertelt je vaak niet het hele verhaal…

Hoe maak je de perfecte Italiaanse espresso met een espressomachine? Lees het e-book en zorg dat je goede kwaliteit koffiebonen gebruikt.
Leer ook hoe je èchte Italiaanse espresso moet maken met een semi-automatische of volautomatische espressomachine.

Daarom raad ik je aan om mijn gratis handleiding over perfecte espresso maken te lezen. Je leert in overzichtelijke stappen hoe je een échte Italiaanse espresso moet maken met een espresso-apparaat.

En je vindt er ook tips voor het reinigen van de koffiebonenmaler, het belang van zacht water, temperatuur van machine en kopjes en nog veel meer.

Ook al ben je een lungo, cappuccino of latte macchiato liefhebber, een goede espresso is de basis voor bijna alle Italiaanse koffievarianten.

Vergroot je kennis over koffiemachine bonen en lees ook:

Mocht je vragen hebben? Bel, app of mail me en ik help je met alle plezier!

P.S. Vind je deze pagina over koffiemachine bonen interessant? Ik zou het zeer waarderen als je het zou willen delen. Alvast hartelijk bedankt!