Toont alle 66 resultaten

Koffie

Wil je èchte Italiaanse koffie bestellen? Dan zit je goed bij KoffieKwaliteit.nl.

Ik ben zelf een grote fan van een goed gemaakte espresso. En ‘s morgens maak je me blij met een mooie romige cappuccino. Ben jij ook een echte liefhebber van èchte Italiaanse koffie? Bekijk en bestel hier de best geteste koffiebonen, gemalen koffie, cups en nog veel meer!

Hieronder zal ik de 10 belangrijkste vragen beantwoorden van koffieliefhebbers

1) Is Arabica koffie de beste?

Misschien wist je al dat er behalve arabicakoffie ook robustakoffie bestaat. Veel mensen denken dat arabicakoffie (100% gemaakt van arabicanbonen) het lekkerste resultaat geeft. Maar dat is zeker niet per definitie waar! Hierna leg ik je uit waarom:

Het is een feit dat de Arabicaboon van nature rijker is aan smaakeigenschappen.

100% Arabica coffee is only made with Arabica beans.
Een close up van Arabicabonen

Het karakter van een goede kwaliteit arabicaboon zorgt voor een zachte, romige smaak. De robusta bonen zorgen juist voor kracht en een pittig karakter.

Hou jij van pure espresso en/of zachte smaken?

Drink je meestal pure espresso en hou je van een zachte, ronde en romige smaak? Dan is waarschijnlijk een 100% Arabicamelange de ideale keuze voor jou.

Je zult dan beslist de Caffè New York Extra ontzettend waarderen.

Ben je een cappuccino of latte macchiato liefhebber? Of hou je van stevige uitgesproken koffiesmaak?

Voor een cappuccino of latte macchiato beveel ik een melange aan met wat robustabonen. Op die manier blijf je de koffie goed proeven ondanks het aanwezige melkschuim.

Dat geldt ook als je van “normale koffie” houdt die wel behoorlijk pittig mag zijn. Of als je graag een karaktervolle lungo of Caffè Americano drinkt

De Caffè New York XXXX is hier de meest geschikte koffiemelange. Mag het nog wat pittiger? Dan zul je de Caffè New York Extra R zeker gaan waarderen.

Een prettige pittige gemalen koffiemelange is de verpakking met 2 x 250 grams espressomaling.

2) Is zelf koffiebonen malen het beste? Of kun je net zo goed kant en klaar gemalen koffie kopen?

Zodra je zelf gaat malen, komt er een soort van olie vrij. De vers gemalen koffiebonen verspreiden niet alleen een heerlijk aroma, maar ook een fantastische smaak. De mooiste aroma’s en smaakeigenschappen komen vrij onmiddellijk na het malen.

Als je voorverpakte gemalen koffie koopt is deze ook direct na het malen zorgvuldig verpakt. Zodra je de verpakking opent komen alsnog de mooie aroma’s vrij. Maar eerlijk is eerlijk, zelf malen heeft zeker de voorkeur.

Percolator moka koffie, fantastisch lekker

Caffe New York voor mijn Bialetti apparaatje. Superrrrrr lekker bakkie espresso, echt blij mee, aanrader ;-)”

Dit product kreeg van de klant van KoffieKwaliteit een hele mooie beoordeling.

Jam L. over Percolator Moka koffie Caffè New York 250 gram.

3) Waarom zou je Italiaanse koffie kopen?

Om te beginnen is ‘Italiaanse koffie’ een wat misleidende term. Er worden in Italië namelijk helemaal geen koffiebonen verbouwd.

Maar wat die Italianen als geen ander kunnen, is dat ze perfect weten hoe je de juiste melanges moet samenstellen. En niet te vergeten hoe je de koffiebonen optimaal dient te branden.

Niet voor niets zijn Italianen de uitvinders van de espressomachine en de cappuccino.

Leuk weetje: Espresso is voor de Italianen de meest populaire koffievariant. Ben je in Italië en wil je een espresso? Bestel dan “un caffè”. Zo bestellen ze in Italië namelijk meestal een espresso.

Waar komen de koffiebonen vandaan?

Brazilië is op dit moment het grootste land qua koffieplantages. De meeste plantages staan vooral in Afrika, Latijns-Amerika, India en op Java. Meer weten over koffiegeschiedenis? Kijk dan ook eens op Wikipedia.

4) Waarom zit er zoveel verschil in koffieprijzen? 

Kwestie van vraag en aanbod.

Eigenlijk is hiervoor een heel simpele verklaring. Alleen met de beste koffiebonen maak je de lekkerste espresso, gewone koffie (ook wel caffe americano of lungo genoemd), cappuccino en latte macchiato.

De beste koffiebonen zijn bijna altijd ook wat duurdere bonen. Dit komt enerzijds doordat het aanbod hiervan relatief beperkt is.

Handmatig plukken is arbeidsintensief.

Anderzijds komt dit doordat deze bonen handmatig worden geplukt, wat de prijs verhoogt.

Handmatig plukken en selecteren van koffiebonen is super belangrijk. Want hiermee voorkom je dat onrijpe of bedorven bonen in de koffieverpakking komen.

Arabicabonen meestal duurder dan Robustabonen.

Bovendien zijn melanges met voornamelijk of 100% arabica weer duurder dan robustabonen. De arabicaboon groeit namelijk op grotere hoogten. Het kost natuurlijk daarom meer tijd en dus geld om ze te telen en te oogsten. Een andere reden is dat aan de arabicaplant minder bonen groeien dan aan de robustaplant.

Ga je dus hele goedkope koffiebonen bestellen, dan zul je arabica- en robustakoffiebonen vinden van een mindere kwaliteit. Dat betekent vaak onaangename bitters en/of zuren in je kopje.

5) Welke soorten koffie (koffievarianten) zijn er?

In de meest hippe koffietenten, kun je misschien wel kiezen uit tientallen soorten koffievarianten. Eerlijk gezegd heb ik ze nog nooit allemaal geproefd.

Een afbeelding van diverse koffievarianten.
Er komen steeds meer koffievarianten.

Welke ken jij? In een ander artikel heb ik de meest bekende (Italiaanse) koffievarianten voor je op een rijtje gezet.
Lees meer over de verschillende koffiesoorten.

6) Waarom zou je fairtrade of biologische koffiebonen kopen?

Om te beginnen is dat natuurlijk een heel persoonlijke keuze. Want biologische en fairtrade koffies zijn niet per definitie lekkerder. Maar meestal wel wat duurder.

Wat is het bijzondere aan fairtrade koffie?

Als je dit logo op de verpakking ziet weet je dat het Fairtrade koffie is.
Als je dit logo ziet, weet je dat je met Fairtrade koffie te maken hebt

Lees hier meer over wat bijzonder is aan fair trade koffie.

Wat is er zo bijzonder aan biologische koffie?

Deze biokoffie komt uit kleine dorpjes in Mexico, Honduras en Nicaragua. een hoogte van 1000 – 2000 m boven de zeespiegel verbouwd. We praten hier over 100% biologisch geteelde Arabicabonen.

Er wordt bij de teelt geen gebruik gemaakt van kunstmatige, chemische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Er wordt alleen maar gewerkt met natuurlijke mest.

Deze methoden intensiveren de vruchtbaarheid van de bodem.

Wat is de keuze bij KoffieKwaliteit wat betreft fairtrade en bio-koffie?

Je hebt de keuze uit fairtrade koffiebonen en fairtrade gemalen koffie van Caffè New York.

Wat bio koffie betreft bied ik je biologische koffiebonen en gemalen koffie aan. Beide van Caffè New York en 100% Arabica. Klik op de linkjes in deze alinea voor meer productinformatie.

Italiaanse Biologische koffie gecontroleerd door BioAgriCert
Logo van biologische gecertificeerde producten.

7) Kun je ook proefpakketten bestellen? Jazeker!

Wil je voor het eerst kennismaken met de Italiaanse koffiebonen, espressocupjes of gemalen koffie van KoffieKwaliteit? Dan begrijp ik heel goed dat het lastig kan zijn om een keuze te maken.

Bij alle koffies heb ik een beschrijving toegevoegd. Maar geloof me, het is soms lastig om bepaalde smaken te omschrijven.

Wat bijvoorbeeld voor de een “pittig” is, wordt door een ander helemaal niet als zodanig ervaren. En iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaakervaringen en voorkeuren.

Om je te helpen met kiezen heb ik daarom en aan aantal proefpakketten gemaakt. Je kunt kiezen uit proefpakketten koffiebonen, compatibele Nespressocups en gemalen koffie. Je vindt ze eenvoudig via het menu.

Lekker even testen welke de lekkerste is 

Na lange tijd weer een barista machine aangeschaft en terug gekomen bij een oude liefde. De geweldige bonen van Café New York! Middels dit pakket weer even de smaak in orde gebracht en getest welke ik het lekkerst vind op dit moment. Voor mij de Extra R maar ga het gewoon proeven, geen van de pakketten stellen teleur, net als de levering en service van Koffiekwaliteit.”

Dit product kreeg van de klant van KoffieKwaliteit een hele mooie beoordeling.

Ralf J. over proefpakket koffiebonen Caffè New York

8) Welk koffiemerk kiezen? Caffè New York ofCaffè Bonini?

Teveel keuze geeft keuzestress, daarom bewuste selectie van enkele merken.

Ik ben trotse importeur van de koffiemerken Caffè New York en Caffè Tiziano Bonini. Het is een bewuste keuze om niet teveel merken te voeren. Ik wil je graag keuze bieden. Maar ook weer niet teveel. Het moet wel leuk blijven…

Wat is het verschil tussen Caffè New York en Caffè Bonini als het gaat om koffiebonen?

Ben je een fijnproever? Heb je een prachtige espressomachine of volautomaat staan? Of wil je echte Italiaanse moka koffie zetten met je (Bialetti) percolator?

Zoek je daarvoor de beste koffiebonen of gemalen koffie dan adviseer ik je Caffè New York. Deze bonen zijn van een zeer hoogwaardige kwaliteit en geven alle koffievarianten een fantastische smaak.

Ben je een wat minder kritische koffieliefhebber? Maar wil je toch een net wat specialere koffie? Die niet bij de supermarkt te krijgen is? Dan is Caffè Bonini een keuze waar je zeker geen spijt van krijgt. Voor die prijs kun je hoogstwaarschijnlijk geen betere koffie vinden.

Deze 2 koffiemerken koffiecups kennen de volgende verschillen:

Welk wat is het verschil tussen Caffè Bonini en Caffè New York als het gaat om alternatieve Nespressocups?

  1. Om te beginnen heeft iedere koffiebranderij natuurlijk zijn eigen melanges. Smaakverschillen gegarandeerd!
  2. In het algemeen zijn de Boninicups iets intenser van smaak en hebben als voordeel dat ze ook decaf en lungo cups aanbieden. Caffè New York heeft maar één smaak. Echt fantastisch voor de liefhebber van hoogwaardige pure espresso!

Gelukkig zijn er diverse handige en voordelige proefpakketten verkrijgbaar. Zo gaan je je beslist helpen je favoriete koffiebonen of koffiecups te vinden.

Alleen door zelf alles te proeven, zul je je favoriete koffie gaan ontdekken!

9) 5 voordelen waardoor koffie bestellen bij KoffieKwaliteit.nl een slimme keuze is

KoffieKwaliteit.nl is de trotse importeur van Caffè New York, Caffè Bonini en Fairtrade Gourmesso koffiecups in Nederland. Gemalen koffie, koffiebonen, ESE servings of espressocupjes direct bij de importeur bestellen heeft minstens 5 belangrijke voordelen:

1) De meest vers gebrande koffie.

Heus, het komt niet op een dag, maar koffie van vele maanden oud smaakt toch echt minder lekker. Door de hoge omloopsnelheid kan ik je altijd zo vers mogelijk gebrande koffiesoorten aanbieden.

2) Zeer aantrekkelijke prijzen.

Je kunt vast goedkopere koffiemerken kunnen vinden. Maar ik betwijfel of je daarmee echt lekkere espresso, koffie of cappuccino kunt maken. Voorkom die teleurstelling! Ik garandeer je de best mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Gegarandeerd genieten dus 🙂

3) Een overzichtelijk assortiment.

Soms zie je namelijk zoveel merken in de (web)winkel(s), dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat kost tijd en meestal ergernis.

4) Diverse proefpakketten en voordeelverpakkingen leverbaar.

De juiste koffie bestellen kan soms lastig zijn. Daarom zal een proefpakket koffiebonen, gemalen koffie of espressocupjes je absoluut helpen om je favoriete smaken te ontdekken.

5) Fantastische kwaliteit met 100% tevredenheidsgarantie.

Ben je om wat voor reden dan ook niet tevreden? Dan krijg je uiteraard je geld terug. Ik sta namelijk voor 200% achter mijn koffie.

super koffiebonen 

Op mijn zoektocht naar heerlijke koffiebonen voor mijn espresso machine ben ik uitgekomen bij Caffè New York bonen geleverd door KoffieKwaliteit. De snelle levering van de goed verpakte bonen en de bereikbaarheid voor vragen over de soort bonen en de service was voor mij doorslaggevend voor deze beoordeling. Ik zal lange tijd de Caffè New York bonen bij KoffieKwaliteit gaan bestellen! Top!”

Dit product kreeg van de klant van KoffieKwaliteit een hele mooie beoordeling.

Frank V. over Caffè New York XXXX 250 gram.

10) KoffieKwaliteit is veel meer dan alleen een online koffiewinkel…

Ik wil je meer bieden dan de meeste andere koffiewinkels. Je zult namelijk gaan merken dat – al klinkt dat tegenwoordig wat ouderwets – ik jou ook veel service bied. Wat bedoel ik daarmee?

Met alleen online koffie bestellen ben jij er meestal nog niet… 

Het heeft namelijk niet veel zin om jou mijn fantastische koffie te verkopen, als je misschien nog niet weet hoe je de perfecte espresso moet bereiden. Of hoe je op de juiste manier koffie moet zetten met de Bialetti percolator.

Daar wil ik je graag bij helpen. Daarom heb ik op een aparte pagina een kennisbank met koffietips gemaakt. Hier vind je antwoorden op vele vragen die met koffie te maken hebben.

Met mijn stap voor stap koffietips ga jij jouw koffiekwaliteit gigantisch verbeteren!

Alvast een voorproefje, met misschien toch wat verrassingen, om je koffiekwaliteit te verbeteren:

  • gebruik zacht water. Heus dat proef je!
  • drink uit cappuccinokopjes, espressokopjes of andere koffiekopjes van de allerbeste kwaliteit. De kwaliteit en vormgeving van het porselein is namelijk super belangrijk. Niet alleen voor de crema, maar ook voor de temperatuur.
  • verwarm cappuccinokopjes, espressokopjes of andere koffiekopjes altijd voor. De smaakeigenschappen van koffie zijn optimaal als deze heet genoeg is.

Een mooie espressomachine, volautomaat, Bialetti percolator of wat dan ook?

You can make real Italian espresso coffee with an espresso machine.  But you can also make beautiful coffees with a Bialetti percolator.
Prachtige espressomachine van Bezzera.

Kijk gerust rond in de kennisbank met tips. Zet dan de nodige stappen om je espresso koffie of cappuccino naar een (nog) hoger niveau te tillen. Als je vragen hebt, dan mag je me uiteraard altijd bellen, appen of mailen.

Ga ook genieten van authentieke onvergetelijke Italiaanse espresso, lungo, koffie of cappuccino!

Maak je koffie met een volautomatische espressomachine of een semi-automatisch espressoapparaat? Of misschien espresso koffie met een (Bialetti) percolator of (filter) koffiezetapparaat? Of juist met een caffetiere of Nespressomachine?

Bij KoffieKwaliteit vind je een aantrekkelijk assortiment voor alle machines en voor ieder budget

De vele koffietips helpen je stap voor stap het ultieme kopje espresso. lungo, cappuccino of latte macchiato te maken.

Heb je vragen? Laat het me weten, ik help je graag!

Wordt jouw vraag niet beantwoord in de kennisbank met tips?

Bel, app of mail me gerust en ik zal je snel en zo goed mogelijk helpen. Zie KoffieKwaliteit als het koffiewinkeltje bij jou op de hoek. Daar kom je niet alleen om te kopen, maar ook voor een eerlijk en deskundig advies.

Vriendelijke groet,
Ariën Reijs