Resultaat 1–30 van de 74 resultaten wordt getoond

Koffie

Wil je èchte Italiaanse koffie bestellen? Dan zit je goed bij KoffieKwaliteit.nl.

Over koffie kan ik je heel veel vertellen. Zelf ben ik een groot liefhebber van een goed gemaakte espresso. ‘s Morgens wordt ik iedere keer weer blij van een heerlijke cappuccino.

Ben jij ook een liefhebber van Italiaanse koffie? Wil je belangrijke tips over Italiaanse koffie bestellen? Lees dan verder zo dat je de juiste keuze maakt.

Ik zal hier de 10 meest belangrijke vragen beantwoorden, waar veel koffieliefhebbers zoals jij tegenaan lopen.

1) Is Arabicakoffie de lekkerste koffie?

Misschien weet je dat er behalve arabicakoffie er ook robustakoffie bestaat. Veel mensen denken dat arabicakoffie (100% gemaakt van Arabicabonen) de beste koffie is. Maar dat is zeker niet per definitie waar. Van nature is de arabicaboon rijker van smaak.

100% Arabicakoffie wordt alleen gemaakt met Arabicabonen.
Een close up van Arabicabonen

Het karakter van een goede kwaliteit arabicabonen zorgt voor een zachte, romige smaak. De robustabonen zorgen juist voor kracht en een pittig karakter.

Liefhebber van espresso en/of zachte smaken?

Drink je meestal pure espresso en heb je die graag zacht, rond en romig? Dan heb je wellicht een voorkeur voor 100% Arabicamelange. Bijvoorbeeld de Caffe New York Extra.

Ben je cappuccino of latte macchiato fan? Of hou je sowieso van pittige smaken?

Voor een cappuccino of latte macchiato adviseer ik een melange met wat robustabonen er in. Daarmee blijf je door de melk heen toch ook koffie proeven.

Dat geldt ook als je houdt van “gewone normale koffie” die best pittig mag zijn, Of als je graag een karaktervolle lungo of Caffè Americano drinkt

Denk bijvoorbeeld aan de Caffè New York XXXX of de nog wat robustere Caffè New York Extra R bonen. Een prettig pittige gemalen koffie is de 2 x 250 grams espressomaling.

2) Is zelf koffie malen het beste? Of kan ik net zo goed kant en klaar gemalen koffie kopen?

Zodra je zelf koffiebonen gaat malen komt er een soort olie vrij. Deze versgemalen koffiebonen geven niet alleen een heerlijk aroma af maar ook een fantastische smaak. De mooiste aroma’s en smaken komen vrij direct nadat de koffie is gemalen. 

Als je voorverpakte gemalen koffie koopt is deze ook direct na het malen zorgvuldig verpakt. Zodra je de verpakking opent komen alsnog de mooie aroma’s vrij. Maar eerlijk is eerlijk, zelf malen heeft zeker de voorkeur.

Percolator moka koffie, fantastisch lekker

Cafe New York voor mijn Bialetti apparaatje. Superrrrrr lekker bakkie espresso, echt blij mee, aanrader ;-)”

Jam L. over Percolator Moka koffie Caffè New York 250 gram.

3) Waarom zou je Italiaanse koffie kopen?

Om te beginnen is ‘Italiaanse koffie’ een wat misleidende term. Er wordt in Italië namelijk helemaal geen koffie verbouwd.

Maar wat die Italianen als geen ander kunnen, is dat ze perfect weten hoe je de juiste melanges moet samenstellen. En niet te vergeten hoe je de koffiebonen optimaal dient te branden.

Niet voor niets zijn Italianen de uitvinders van de espressomachine en de cappuccino.

Leuk weetje: Espresso koffie is voor de Italianen de meest populaire koffievariant. Ben je in Italië en wil je een espresso? Bestel dan “un caffè”. Zo bestellen ze in Italië namelijk meestal een espresso.

Waar komen de koffiebonen vandaan?

Brazilië is op dit moment het grootste land qua koffieplantages. De meeste plantages staan vooral in Afrika, Latijns-Amerika, India en op Java. Meer weten over wat met koffie te maken heeft? Kijk dan ook eens op Wikipedia.

4) Waarom zit er zoveel verschil in koffieprijzen? 

Kwestie van vraag en aanbod.

Eigenlijk is hiervoor een heel simpele verklaring. Alleen met de beste koffiebonen maak je de lekkerste espresso, gewone koffie (ook wel caffe americano genoemd), cappuccino en latte macchiato.

De beste koffiebonen zijn bijna altijd ook wat duurdere bonen. Dit komt enerzijds doordat het aanbod hiervan relatief beperkt is.

Handmatig plukken is arbeidsintensief.

Anderzijds komt dit doordat deze bonen handmatig worden geplukt, wat de prijs verhoogt.

Handmatig plukken en selecteren van koffiebonen is super belangrijk. Want hiermee voorkom je dat onrijpe of bedorven bonen in de koffieverpakking komen.

Arabicabonen meestal duurder dan Robustabonen.

Bovendien zijn melanges met voornamelijk of 100% arabica weer duurder dan robustabonen. De arabicaboon groeit namelijk op grotere hoogten. Het kost natuurlijk daarom meer tijd en dus geld om ze te telen en te oogsten. Een andere reden is dat aan de arabicaplant minder bonen groeien dan aan de robustaplant.

Ga je dus hele goedkope koffie bestellen, dan zul je arabica- en robustakoffiebonen vinden van een mindere kwaliteit. Dat betekent vaak onaangename bitters en/of zuren in je koffie.

5) Welke soorten koffie (koffievarianten) zijn er?

In de meest hippe koffietenten, kun je misschien wel kiezen uit tientallen soorten koffie. Eerlijk gezegd heb ik ze nog nooit allemaal geproefd.

soorten koffie
Er komen steeds meer koffievarianten.

Welke ken jij? In een ander artikel heb ik de meest bekende (Italiaanse) koffievarianten voor je op een rijtje gezet.
Lees meer over de verschillende koffiesoorten.

6) Waarom zou je fairtrade of biologische koffie kopen?

Om te beginnen is dat natuurlijk een heel persoonlijke keuze. Want biologische en fairtrade koffie zijn niet per definitie lekkerder. Maar meestal wel wat duurder.

Wat is het bijzondere aan fairtrade koffie?

Fairtrade koffie bestellen? Let dan op dit logo. Hieraan herken je fairtrade gemalen koffie, koffiebonen en espressocups.
Als je dit logo ziet, weet je dat je met Fairtrade koffie te maken hebt

Lees hier meer over wat bijzonder is aan fair trade koffie.

Wat is er zo bijzonder aan biologische koffie?

Deze biokoffie komt uit kleine dorpjes in Mexico, Honduras en Nicaragua. een hoogte van 1000 – 2000 m boven de zeespiegel verbouwd. We praten hier over 100% biologisch geteelde Arabicabonen.

Er wordt bij de teelt geen gebruik gemaakt van kunstmatige, chemische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Er wordt alleen maar gewerkt met natuurlijke mest.

Deze methoden intensiveren de vruchtbaarheid van de bodem.

Wat is de keuze bij KoffieKwaliteit wat betreft fairtrade en bio koffie?

Je hebt de keuze uit fairtrade koffiebonen en fairtrade gemalen koffie van Caffè New York. Gourmesso heeft haar volledige assortiment Nespressocupjes Fairtrade gecertificeerd.

Wat bio koffie betreft bied ik je biologische koffiebonen en gemalen koffie aan. Beide van Caffè New York en 100% Arabica. Klik op de linkjes in deze alinea voor meer productinformatie.

biologische koffiebonen en gecontroleerd door BioAgriCert
Logo van biologische gecertificeerde producten.

7) Kun je ook proefpakketten bestellen? Jazeker!

Wil je voor het eerst kennismaken met de Italiaanse koffiebonen, espressocupjes of gemalen koffie van KoffieKwaliteit? Dan begrijp ik heel goed dat het lastig kan zijn om een keuze te maken.

Bij alle koffies heb ik een beschrijving toegevoegd. Maar geloof me, het is soms lastig om bepaalde smaken te omschrijven.

Wat bijvoorbeeld voor de een “pittig” is, wordt door een ander helemaal niet als zodanig ervaren. En iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaakervaringen en voorkeuren.

Om je te helpen met kiezen heb ik daarom en aan aantal proefpakketten gemaakt. Je kunt kiezen uit proefpakketten koffiebonen, compatibele Nespressocups en gemalen koffie. Je vindt ze eenvoudig via het menu.

Lekker even testen welke de lekkerste is 

Na lange tijd weer een barista machine aangeschaft en terug gekomen bij een oude liefde. De geweldige bonen van Café New York! Middels dit pakket weer even de smaak in orde gebracht en getest welke ik het lekkerst vind op dit moment. Voor mij de Extra R maar ga het gewoon proeven, geen van de pakketten stellen teleur, net als de levering en service van Koffiekwaliteit.”

Ralf J. over proefpakket koffiebonen Caffè New York

8) Welk koffiemerk kiezen? Caffè New York, Caffè Bonini of Gourmesso?

Teveel keuze geeft keuzestress, daarom bewuste selectie van enkele merken.

Ik ben trotse importeur van de koffiemerken Caffè New York, en Caffè Tiziano Bonini en Gourmesso. Het is een bewuste keuze om niet teveel merken te voeren. Ik wil je graag keuze bieden. Maar ook weer niet teveel. Het moet wel leuk blijven…

Wat is het verschil tussen Caffè New York en Caffè Bonini als het gaat om koffiebonen?

Ben je een fijnproever? Heb je een prachtige espressomachine of volautomaat staan? Of wil je echte Italiaanse moka koffie zetten met je (Bialetti) percolator?

Zoek je daarvoor de beste koffiebonen of gemalen koffie dan adviseer ik je Caffè New York. Deze bonen zijn van een zeer hoogwaardige kwaliteit en geven alle koffievarianten een fantastische smaak.

Ben je een wat minder kritische koffieliefhebber? Maar wil je toch een net wat specialere koffie? Die niet bij de supermarkt te krijgen is? Dan is Caffè Bonini een keuze waar je zeker geen spijt van krijgt. Voor die prijs kun je hoogstwaarschijnlijk geen betere koffie vinden.

Deze 2 koffiemerken koffiecups kennen de volgende verschillen:

Welk wat is het verschil tussen Caffè Bonini en Gourmesso als het gaat om alternatieve Nespressocups?

  1. Om te beginnen heeft iedere koffiebranderij natuurlijk zijn eigen melanges. De lungocups van Bonini smaken dus echt anders dan de lungocups van Gourmesso.
  2. Alle koffiecups van Gourmesso zijn Fairtrade gecertificeerd.
  3. In het algemeen zijn de Boninicups iets intenser van smaak.

Gelukkig zijn er van beide merken proefpakketten beschikbaar. Zo gaan je je beslist helpen je favoriete koffiebonen of koffiecups te vinden.

Alleen door zelf alles te proeven, zul je je favoriete koffie gaan ontdekken!

9) 5 voordelen waardoor koffie bestellen bij KoffieKwaliteit.nl een slimme keuze is

KoffieKwaliteit.nl is de trotse importeur van Caffè New York, Caffè Bonini en Fairtrade Gourmesso koffiecups in Nederland. Gemalen koffie, koffiebonen, ESE servings of espressocupjes direct bij de importeur bestellen heeft minstens 5 belangrijke voordelen:

1) De meest vers gebrande koffie.

Heus, het komt niet op een dag, maar koffie van vele maanden oud smaakt toch echt minder lekker. Door de hoge omloopsnelheid kan ik je altijd zo vers mogelijk gebrande koffiesoorten aanbieden.

2) Zeer aantrekkelijke prijzen.

Je kunt vast goedkopere koffiemerken kunnen vinden. Maar ik betwijfel of je daarmee echt lekkere espresso, koffie of cappuccino kunt maken. Voorkom die teleurstelling! Ik garandeer je de best mogelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Gegarandeerd genieten dus 🙂

3) Een overzichtelijk assortiment.

Soms zie je namelijk zoveel merken in de (web)winkel(s), dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat kost tijd en meestal ergernis.

4) Diverse proefpakketten en voordeelverpakkingen leverbaar.

De juiste koffie bestellen kan soms lastig zijn. Daarom zal een proefpakket koffiebonen, gemalen koffie of espressocupjes je absoluut helpen om je favoriete smaken te ontdekken.

5) Fantastische kwaliteit met 100% tevredenheidsgarantie.

Ben je om wat voor reden dan ook niet tevreden? Dan krijg je uiteraard je geld terug. Ik sta namelijk voor 200% achter mijn koffie.

superkoffiebonen 

Op mijn zoektocht naar heerlijke koffiebonen voor mijn espresso machine ben ik uitgekomen bij Caffè New York bonen geleverd door KoffieKwaliteit. De snelle levering van de goed verpakte bonen en de bereikbaarheid voor vragen over de soort bonen en de service was voor mij doorslaggevend voor deze beoordeling. Ik zal lange tijd de Caffè New York bonen bij KoffieKwaliteit gaan bestellen! Top!”

Frank V. over Caffè New York XXXX 250 gram.

10) KoffieKwaliteit is veel meer dan alleen een online koffiewinkel…

Ik wil je meer bieden dan de meeste andere koffiewinkels. Je zult namelijk gaan merken dat – al klinkt dat tegenwoordig wat ouderwets – ik jou ook veel service bied. Wat bedoel ik daarmee?

Met alleen online koffie bestellen ben jij er meestal nog niet… 

Het heeft namelijk niet veel zin om jou mijn fantastische koffie te verkopen, als je misschien nog niet weet hoe je de perfecte espresso moet bereiden. Of hoe je op de juiste manier koffie moet zetten met de Bialetti percolator.

Daar wil ik je graag bij helpen. Daarom heb ik op een aparte pagina een kennisbank met koffietips gemaakt. Hier vind je antwoorden op vele vragen die met koffie te maken hebben.

Met mijn stap voor stap koffietips ga jij jouw koffiekwaliteit gigantisch verbeteren!

Alvast een voorproefje, met misschien toch wat verrassingen, om je koffiekwaliteit te verbeteren:

  • gebruik zacht water. Heus dat proef je!
  • drink uit cappuccinokopjes, espressokopjes of andere koffiekopjes van de allerbeste kwaliteit. De kwaliteit en vormgeving van het porselein is namelijk super belangrijk. Niet alleen voor de crema, maar ook voor de temperatuur.
  • verwarm cappuccinokopjes, espressokopjes of andere koffiekopjes altijd voor. De smaakeigenschappen van koffie zijn optimaal als deze heet genoeg is.

Een mooie espressomachine, volautomaat, Bialetti percolator of wat dan ook?

Echte Italiaanse espressokoffie maken kan met een espressomachine. Maar ook met een Bialetti percolator kun je mooie koffies maken.
Prachtige espressomachine van Bezzera.

Kijk gerust rond in de kennisbank met tips. Zet dan de nodige stappen om je espresso koffie of cappuccino naar een (nog) hoger niveau te tillen. Als je vragen hebt, dan mag je me uiteraard altijd bellen, appen of mailen.

Ga ook genieten van authentieke onvergetelijke Italiaanse espresso, lungo, koffie of cappuccino!

Maak je koffie met een volautomatische espressomachine of een semi-automatisch espressoapparaat? Of misschien espresso koffie met een (Bialetti) percolator of (filter) koffiezetapparaat? Of juist met een caffetiere of Nespressomachine?

Bij KoffieKwaliteit vind je de perfecte koffie en koffietips voor het ultieme kopje koffie espresso. lungo, cappuccino of latte macchiato.

Heb je vragen? Laat het me weten, ik help je graag!

Wordt jouw vraag niet beantwoord in de kennisbank met tips?

Bel, app of mail me gerust en ik zal je snel en zo goed mogelijk helpen. Zie KoffieKwaliteit als het koffiewinkeltje bij jou op de hoek. Daar kom je niet alleen om te kopen, maar ook voor een eerlijk en deskundig advies.

Vriendelijke groet,
Ariën Reijs

P.S. Kijk ook even bij de aanbiedingen. Daar vind je aantrekkelijk geprijsde koffie proefpakketten, tijdelijke koffie aanbiedingen. Maar ook erg interessante aanbiedingen voor cappuccinokopjes en espressokopjes!

Lees meer >>>