Koffie en Gezondheid | Hoe (on) gezond is koffie?

Hoe slecht is koffie? Is koffie ongezond? Wat zijn de nadelen van koffie? Koffie en gezondheid zijn positief en negatief met elkaar verbonden… Hoe dat zit lees je verder op deze pagina.

Wanneer heb je te maken met Koffie en Gezondheid?

Er zijn veel relaties te leggen tussen koffie en gezondheid. Hier vind je die overzichtelijk gegroepeerd.Aanleiding kunnen gezondheidsklachten zijn. Je bent ziek of hebt klachten en je wilt weten of koffie er iets mee te maken kan hebben. Dan is goede informatie van belang voor de persoon met klachten maar ook voor medici.

Maar het kan ook zijn dat je helemaal geen klachten hebt. Maar dat je je wel afvraagt of je koffiegedrag wel verantwoord is.

KoffieKwaliteit heeft daar zelf niet de antwoorden op, maar heeft ze wel weten te vinden:

Het Kenniscentrum voor Koffie en Gezondheid

Hier vind je antwoord op vele vragen. Dit is wat zij zelf zeggen over wat ze bieden inzake de effecten van koffie en/of cafeïneconsumptie in relatie tot gezondheid:

een overzicht van de vele wetenschappelijke studies per onderwerp en is met name bedoeld voor professionals die werken in de (para)medische sector of daaraan gerelateerde vakgebieden en die geconfronteerd worden met vragen over koffie.

Hieronder vind je directe links naar de diverse deelonderwerpen:

Bron: Het Kenniscentrum voor Koffie en Gezondheid.

Andere interessante websites over de effecten van koffie drinken:

Vond je deze informatie over koffie en gezondheid interessant? Deel het gerust en maak er ook anderen blij mee. Alvast bedankt!

>>> Klik hier om terug te gaan naar de koffiewinkel <<<