Koffie en Gezondheid | Hoe (on) gezond is koffie?

Hoe slecht is koffie? Is koffie ongezond? Wat zijn de nadelen van koffie? Koffie en gezondheid zijn positief en negatief met elkaar verbonden… Hoe dat zit lees je verder op deze pagina.

Wanneer heb je te maken met Koffie en Gezondheid?

Er zijn veel relaties te leggen tussen koffie en gezondheid. Hier vind je die overzichtelijk gegroepeerd.

Aanleiding kunnen gezondheidsklachten zijn. Je bent ziek of hebt klachten en je wilt weten of koffie er iets mee te maken kan hebben. Dan is goede informatie van belang voor de persoon met klachten maar ook voor medici.

Maar het kan ook zijn dat je helemaal geen klachten hebt. Maar dat je je wel afvraagt of je koffiegedrag wel verantwoord is.

KoffieKwaliteit heeft daar zelf niet de antwoorden op, maar heeft ze wel weten te vinden:

Het Kenniscentrum voor Koffie en Gezondheid

Hier vind je antwoord op vele vragen. Dit is wat zij zelf zeggen over wat ze bieden inzake de effecten van koffie en/of cafeïneconsumptie in relatie tot gezondheid:

een overzicht van de vele wetenschappelijke studies per onderwerp en is met name bedoeld voor professionals die werken in de (para)medische sector of daaraan gerelateerde vakgebieden en die geconfronteerd worden met vragen over koffie.

Hieronder vind je directe links naar de diverse deelonderwerpen:

Bron: Het Kenniscentrum voor Koffie en Gezondheid.

Andere interessante websites over de effecten van koffie drinken:

Mijn persoonlijk advies over koffie en gezondheid:

Iedereen weet wel dat teveel koffiedrinken niet goed voor je is. Maar zorg er wel voor dat je van ieder kopje koffie 100% geniet!

En dat kan natuurlijk alleen maar als je hoogwaardige koffie drinkt. Dan heb je immers geen last van onaangename bittertjes of zure smaken.

Omdat ik zelf nog geen bonenmaler heb en toch nieuwsgierig ben naar de smaak van deze zeer geprezen koffie, heb ik New York Extra aan vrienden cadeau gedaan. 

Na het openen van het pak komt een aangenaam doch niet extreem gebrande koffie aroma vrij. De koffie zelf smaakt subliem! Niet bitter, grauw of zuur. Echt een aanrader. 

Dit product kreeg van de klant van KoffieKwaliteit een hele mooie beoordeling.

Dennie D. Geverifieerde koper over de Caffè New York Extra 250 gram.

Bekijk mijn assortiment en ik garandeer je dat je ontzettend van je koffie gaat genieten!

Bezoek de webshop en ga ook 100% gezond genieten van ieder kopje koffie! >>

P.S. Vond je deze informatie over koffie en gezondheid interessant? Deel het gerust en maak er ook anderen blij mee. Alvast bedankt!