Gewone koffie maken met espressomachine met verbluffend resultaat is eigenlijk heel eenvoudig…!

Ben je trots dat je een perfecte espresso kunt maken, wil er iemand toch gewone koffie. Verbaas jezelf (en anderen!) door super lekkere gewone koffie te maken met je espressomachine.

Als je eenmaal weet wat je moet doen, is het een ‘koud’ kunstje!

Wat bedoelen we eigenlijk met gewone koffie?

De meeste Nederlanders hebben het dan over:

  • niet al te sterke koffie
  • qua volume een “normale Nederlandse” kop koffie (eigenlijk even groot als een cappuccinokop)
Lekkerste koffie zetten? Lees mijn tips! Weetje: zelfs gewone koffie maken met espressomachine is mogelijk!
Zo ziet een gewone kop koffie uit een gewoon koffiezetapparaat meestal uit.

Dat kan natuurlijk lastig zijn als je ‘alleen maar’ over een echt espresso-apparaat beschikt. Deze is bedoeld om met hoge druk een klein kopje espresso te maken, maar niet voor gewone koffie. Of toch wel…?

Ik heb goed nieuws, want je hebt zelfs 2 mogelijkheden!

Gewone koffie maken met espressomachine kan in principe op 2 manieren:

1) Maak een Caffè lungo

Als je normaal gesproken een echte espresso maakt, stop je na 25 – 30 seconden. Echter je kunt ook   simpelweg het water langer dan de normale 25-30 seconden laten doorlopen. Het resultaat is dan een groter volume koffie.

Gewone koffie met espressomachine maken kan met 2 methodes. De Caffè Lungo en de Caffè Americano. Het verschil wordt hier uitgelegd.
Zo zou je Caffè Americano of Caffè Lungo uit je espressomachine er uit kunnen zien. Er is duidelijk nog wel een licht crèmalaagje te zien.

Maar deze hele makkelijke caffè lungo methode kent echter ook nadelen.

Door de over-extractie – dus te lang water laten lopen door het koffiemaalsel – krijg je geen lekkere koffie. De koffie wordt namelijk wat bitterder en droger van smaak.

2) Maak een Caffè Americano

Bereid een espresso zoals je dat normaal doet. Vul de espresso aan met heet water en klaar is je gewone koffie!

Eventueel kun je ook nog heet water in een kannetje er los bij serveren. Dan kun je koffie nog verder aanlengen als de koffie toch als te sterk wordt ervaren.

Gewone koffie maken met een espressomachine met de laatste methode (Caffè Americano) geniet veruit mijn voorkeur. Je krijgt namelijk een zachtere koffie zonder nare bijsmaken.

De essentie van een Caffè Americano. Een methode van gewone koffie maken met espressomachine.

TIP: Natuurlijk zorg je er wel voor dat je met hoogwaardige Italiaanse koffie werkt zonder onaangename bitters of zuren. Anders wordt je gewone koffie alsnog een teleurstelling!

Conclusie: gewone koffie maken met espressomachine is prima te doen!

Als je de 2 bovenste afbeeldingen vergelijkt op deze pagina zie je dat de ‘gewone koffie’ uit een espressomachine er een stuk aantrekkelijker uitziet.

Ik vind zo’n crèmalaagje in ieder geval super mooi en uitnodigend. En hopelijk ben jij het er mee eens. Zoals gezegd de mooiste en vooral lekkerste koffie krijg je als je authentieke Italiaanse koffie gebruikt.

Mooi pakket 

Op aanraden van een kennis het proefpakket besteld. Wat een verrassing! We hebben er tot op heden alleen nog maar koffie en dubbele espresso mee gezet, maar allemaal smaakt het heerlijk!

Fijn is dat de zakjes ook per 250mg komen, wat precies in onze bonenmaler past, zodat de koffie lekker vers blijft. We zijn benieuwd naar hoe de cappuccino en de latte macchiato zullen smaken!

Dit product kreeg van de klant van KoffieKwaliteit een hele mooie beoordeling.

Hanneke G. – Geverifieerde koper – review over het proefpakket koffiebonen van Caffè New York

Bestel èchte Italiaanse koffie en ook gewone koffie wordt speciaal! >>

Hopelijk is alles duidelijk? Zo niet laat het me weten en ik help je graag verder.

P.S. Vond je dit artikel over gewone koffie maken met espressomachine interessant? Zou je het dan willen delen? Alvast heel hartelijk bedankt!