Toont alle 14 resultaten

voor Percolator | Bialetti

Bestel de èchte Italiaanse gemalen koffie voor je Bialetti percolator of cafetière

Ben je op zoek naar de lekkerste percolator koffie?

Bij KoffieKwaliteit vind je de perfecte koffie voor je Bialetti. Ik bestel deze koffie zelf direct bij de koffiebranderij. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaald en altijd juiste maling en branding krijgt.

Graag vertel ik je wat meer over deze Italiaanse gemalen koffie:

caffe new york 250 g gemalen percolator moka koffie

Waarom wordt deze koffie ook wel mokakoffie of mokamaling genoemd?

Dat komt omdat het koffiepotje in Italië een ‘moka’ wordt genoemd. De koffie die hiervoor wordt gebruikt wordt daarom mokakoffie of mokamaling genoemd. Het heeft dus niets met mokka te maken wat vaak wordt gedacht.

De meeste Italianen drinken thuis koffie uit de moka. Dit is vaak een Bialetti. Ook zijn ze gek op espresso uit een espressomachine. Maar de meesten hebben geen espresso- of pistonmachine thuis.

Daarom drinken ze die bij een ‘bar’. Zo noemen ze in Italië een koffietentje waar je terecht kunt voor onder andere een espresso of cappuccino.

Daar wordt dan altijd een glaasje water bij geserveerd. Water drink je trouwens vóór de koffie om van de optimale koffiesmaak te kunnen genieten!

Wat is het verschil tussen snelfiltermaling en mokamaling?

Er wordt regelmatig aan mij gevraagd of je ook snelfiltermaling kunt gebruiken voor je Bialetti.

Het antwoord is simpelweg ‘nee’. De snelfiltermaling is veel te grof voor de moka. Daardoor loopt het water te snel door het maalsel. Resultaat is veel te slappe koffie.

Bovendien mist de snelfiltermaling de juiste bonen en branding om die authentieke Italiaanse koffiesmaak te krijgen.

Je kunt trouwens wel de mokamaling voor je snelfilter koffiezetapparaat gebruiken. Sterker nog, dat zou je echt eens moeten proberen! Geeft echt hele prettig pittige koffie. Eenmaal geprobeerd wil je nooit meer anders.

Waar moet je op letten als je gemalen koffie voor je percolator wilt kopen?

  1. Zorg dan voor de juiste branding. Het komt er echt op aan dat de koffie op de juiste temperatuur en niet te lang of te kort wordt gebrand.
  2. Ook moet de koffie precies goed gemalen zijn. Alleen met de juiste maling krijg je de optimale smaak. Bovendien voorkomt het een bittere smaak in je koffie.

Met welke koffie voor je percolator kun je het beste starten?

Als je wilt starten met 1 smaak, dan is de mokamaling van Caffè New York de perfecte keuze. Niet voor niets de meest verkochte koffie voor de Bialiett.

Deze Italiaanse koffiebranderij  heeft al vele enthousiaste Bialetti fans. Bestel deze percolator koffie en je begrijpt helemaal waarom.

Heerlijke proefpakketten gemalen koffie voor de Bialetti

Wil je toch liever wat meer smaakvarianten uitproberen? Ik heb 2 proefpakketten gemalen koffie voor de Bialetti samengesteld

  1. het starterspakket(2 smaken).
    Deze proefpakket uit de eerdergenoemde mokamaling en een espressomaling. De espressomaling is eigenlijk bedoeld voor de pistonmachine maar doet het verrassend genoeg ook super in de Italiaanse percolator!Super lekkere èchte Italiaanse gemalen koffie voor Bialetti percolator.
  2. het luxe pakket(4 smaken). Bevat dezelfde smaken als het startpakket met daarbij een 100% Arabica- en een biologische/fairtrade gemalen koffie.

Authentieke Italiaanse percolator koffie. Een proefpakket met 4 verschillende melanges voor je Bialetti percolator. Totaal 5 x 250 g

Hopelijk is een en ander duidelijk. Heb je nog vragen, dan bel, app of mail me en je krijgt altijd persoonlijk advies.

Als je gaat bestellen, dan bij voorbaat hartelijk dank daarvoor!