Bio Koffie gemalen 250 g – 100% Arabica – Caffè New York

 

 9,35 incl. btw

Gemalen Bio koffie van Caffé New York is met respect voor mens en natuur in Midden- en Zuid-Amerika verbouwd. Kruidig, fruitig, notig en prettig fris zuurtje. Perfect voor o.a. Bialetti en filterkoffie.

Op voorraad

Aantal:

Beschrijving

Bio koffie (gemalen) van Caffè New York is gemaakt van 100% Arabica biologische koffiebonen.

Deze bio koffie maakt vooral indruk met zijn unieke smaakeigenschappen. Dat heeft uiteraard te maken met de kwaliteit en herkomst van de biologische koffiebonen. Daarnaast is het de verdienste van de Toscaanse koffiebranderij Caffè New York om deze biokoffie zorgvuldig te melangeren en te branden.

Voor welke apparaten is deze bio koffie geschikt?

De koffie is perfect voor een moka, zoals de Bialetti. Ook wel espressopotje, Italiaans koffiepotje genoemd. Daarnaast geeft deze bio koffie ook een onverwacht mooi resultaat bij het koffie zetten met een filter.

Waar komt de bio koffie van Caffè New York eigenlijk vandaan?

Op een hoogte van 1000 – 2000 meter boven de zeespiegel worden de koffiebonen verbouwd. Dit gebeurt in kleine dorpjes in Mexico, Honduras en Nicaragua.

Bij de koffieplantages wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige, chemische meststoffen en/of bestrijdingsmiddelen. Er wordt alleen maar gewerkt met natuurlijke mest en met behulp van eeuwenoude bewezen agronomische toepassingen.

Deze agronomische gebruiken worden al van generatie op generatie toegepast met respect voor mens en natuur. Deze methoden sparen de bodem en intensiveren de vruchtbaarheid.

Smaakomschrijving van deze biologische gemalen koffie

Fruitig, kruidig, met een accent van noten met een prettige zuurtje.

Het product staat onder strenge controle van BioAgriCert

biologische koffiebonen gecontroleerd door BioAgriCert

Logo BioAgriCert

P.S. Deze biologische gemalen koffie is ook onderdeel van een uitgebreid proefpakket. De andere koffies zijn niet biologisch maar dan wel weer bijzonder lekker. De malingen in het proefpakket zijn geschikt voor de Italiaanse percolator zoals Bialetti.

Extra informatie

Karakter

medium / mezzo, zacht en rond / dolce

Geschikt voor

Bialetti percolator | caffettiere | moka | espressopotje, Koffiezetapparaat – snelfiltermaling

Verpakking

250 gram