Espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat mogelijk?

Laat ik dit alvast zeggen, nee je kunt geen echte espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat!

Maar… je kunt er wel super lekkere Italiaanse koffie mee maken!

En er zijn helaas maar weinig mensen die dat weten…en geloof me als je het weet dan ben je enthousiast!

Waarschijnlijk had je al wel je vermoeden dat je met een gewoon filter koffiezetapparaat nooit zo’n geconcentreerde espresso kunt maken als met een echte espressomachine.

Kun je espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat? Échte espresso wordt lastig, maar je kunt er wel super lekkere Italiaans koffie mee maken! Lees hier hoe je dat doet.
Espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat gaat niet. Maar je kunt er wel geweldig lekkere Italiaanse koffie mee zetten!

Een koffiezetapparaat dat werkt met filterkoffie heeft niet de techniek in huis om dat te doen.

Maar je kunt wel degelijk koffie zetten met een duidelijk Italiaans karakter! En deze smaakt absoluut heel anders en beslist lekkerder dan de filterkoffie die je nu gebruikt.

Heerlijke filter-espresso

Het advies op jullie website opgevolgd en met New-York Percolator Moka heerlijke filterkoffie verkregen. Deze doet -na enig experimenteren- nauwelijks onder voor traditionele espressokoffie: heerlijke diepe smaak, en voortreffelijke lange nasmaak.

Bracht mij terug naar mijn bezoek aan Mokka (Mocha) in Yemen; de bakermat van deze koffie aan de Rode Zee. Daarbij komt de wetenschap dat dit koffiegenot mijn cholesterol niet/minder verhoogd. Jullie hebben er een reguliere klant bij!

Dit product kreeg van de klant van KoffieKwaliteit een hele mooie beoordeling.

TPGM V. Geverifieerde koper over de Caffè New York mokamaling.

Hoe kun je dan die Italiaanse koffie maken?

Wat veel mensen niet weten is dat er een speciale koffie is die eigenlijk is bedoeld voor de percolator (ook wel Italiaans espressopotje, moka of caffettiera genoemd).

Deze speciale koffie is een zogenaamde mokamaling. Met deze koffie komt espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat in één keer veel dichterbij!

Deze mokamaling heeft een uitgekiende melange en branding. Die geeft dat specifieke Italiaanse karakter aan de koffie. Lekker pittig en veel indrukwekkender dan de filterkoffie die je nu haalt bij de supermarkt.

caffe new york 250 g gemalen percolator moka koffie
Met deze mokamaling maak je echt overheerlijke Italiaanse koffie!

Het bijzondere is dus dat deze koffie ook verbazingwekkende resultaten geeft in jouw  filterkoffiezetapparaat.

Geloof me, er zijn best veel mensen die willen weten of espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat kan. Ik heb al vele koffieliefhebbers op deze mogelijkheid geattendeerd en ze zijn echt erg enthousiast. Je weet niet wat je proeft!

Graag wil ik je natuurlijk de moka koffie aanbevelen die ik zelf importeer. Ja, die is iets duurder dan de filterkoffie die je nu uit de supermarkt haalt.

Maar als je het Italiaanse temperament eenmaal hebt geproefd begrijp je dat de prijs helemaal klopt! (Het scheelt je trouwens maar 5 cent per kopje ;-))

lekkerste koffie zetten
Geniet thuis ook van koffie van ambachtelijke Italiaanse koffiebranderij.

Experimenteer met de sterkte. De koffie is van zichzelf al duidelijk pittiger dan wat je gewend bent. Maar als je nog wat meer koffie gebruikt dan je normaliter doet, ga je steeds meer richting espresso koffie. Nu heb je meteen ook een mooie krachtige basis om er latte macchiato of cappuccino te maken.

Heerlijke koffie! 

Nog nooit in Italië geweest maar na het lezen dat dit erg goed zou smaken uit de moccamaster toch maar geprobeerd. Echt wat anders dan de reguliere koffiemerken. 
Blijvertje!

Dit product kreeg van de klant van KoffieKwaliteit een hele mooie beoordeling.

Jan-Willem H. Geverifieerde koper

Experimenteer en geniet van echte Italiaanse koffie!

Échte espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat is dus technisch niet mogelijk. Maar je kunt dus wel iets maken wat er een heel eind op lijkt. Belangrijk is uiteindelijk de smaak van de koffie die je gaat proeven.

Ik ben heel benieuwd of jij binnenkort ook jezelf en anderen met super lekkere Italiaanse koffie gaat verrassen! Ik hoor graag wat je er van vindt…

Misschien is dit ook interessant voor je:

P.S. Deel deze pagina over espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat gerust met anderen. Alvast hartelijk dank daarvoor!