Espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat?

Laat ik dit alvast zeggen, nee je kunt geen echte espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat! Maar… je kunt er wel super lekkere Italiaanse koffie mee maken!

En er zijn helaas maar weinig mensen die dat weten.

Kun je espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat? Échte espresso wordt lastig, maar je kunt er wel super lekkere Italiaans koffie mee maken! Lees hier hoe je dat doet.Maar waarschijnlijk had je al wel bedacht dat je met een gewoon filter koffiezetapparaat nooit zo’n geconcentreerde espresso kunt maken als met een echte espressomachine.

Een koffiezetapparaat dat werkt met filterkoffie heeft niet de techniek in huis om dat te doen.

Maar je kunt wel degelijk koffie zetten met een duidelijk Italiaans karakter! En deze smaakt absoluut heel anders en beslist lekkerder dan de filterkoffie die je nu gebruikt.

Hoe kun je dan die Italiaanse koffie maken?

Wat veel mensen niet weten is dat er een speciale koffie is die eigenlijk is bedoeld voor de percolator (ook wel Italiaans espressopotje, moka of caffettiera genoemd).

Deze speciale koffie is een zogenaamde mokamaling. Met deze koffie komt espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat in één keer veel dichterbij!

Deze mokamaling heeft een uitgekiende melange en branding. Die geeft dat specifieke Italiaanse karakter aan de koffie. Lekker pittig en veel indrukwekkender dan de filterkoffie die je nu haalt bij de supermarkt.

Maak super lekkere Italiaanse koffie met deze hoogwaardige moka-koffie.Het bijzondere is dus dat deze koffie ook verbazingwekkende resultaten geeft in jouw  filterkoffiezetapparaat.

Ik heb al diverse koffieliefhebbers op deze mogelijkheid geattendeerd en ze zijn echt erg enthousiast. Je weet niet wat je proeft!

Graag wil ik je natuurlijk de moka koffie aanbevelen die ik zelf importeer. Ja, die is iets duurder dan de filterkoffie die je nu uit de supermarkt haalt.

Maar als je het Italiaanse temperament eenmaal hebt geproefd begrijp je dat de prijs helemaal klopt! (Het scheelt je trouwens maar 5 cent per kopje ;-))

Experimenteer met de sterkte. De koffie is van zichzelf al duidelijk pittiger dan wat je gewend bent. Maar als je nog wat meer koffie gebruikt dan je normaliter doet, ga je steeds meer richting espresso koffie. Nu heb je meteen ook een mooie krachtige basis om er latte macchiato of cappuccino te maken.

Experimenteer en geniet van echte Italiaanse koffie!

Échte espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat is dus technisch niet mogelijk. Maar je kunt dus wel iets maken wat er een heel eind op lijkt. Belangrijk is uiteindelijk de smaak van de koffie die je gaat proeven.

Ik ben heel benieuwd of jij binnenkort ook jezelf en anderen met Italiaanse koffie gaat verrassen! Ik hoor graag wat je er van vindt…

Misschien is dit ook interessant voor je:

Deel deze pagina over espresso maken met een gewoon koffiezetapparaat gerust met anderen!