De kwaliteit van veel cappuccino kopjes is vaak slecht

Slechte cappuccino kopjes kunnen het genieten van je cappuccino flink bederven! Bij onvoldoende kwaliteit zakt je melkschuim snel in en koelt de koffie erg snel af.

Cappuccino kopjes of espresso kopjes kopen? Let dan goed op. De kwaliteitsverschillen zijn gigantisch. Volg de 5 kooptips en voorkom een teleurstelling.

Na het melk opschuimen wil je natuurlijk dat de cappuccino lang warm blijft. Bovendien wil je dat het melkschuim stevig in de cappuccino kopjes blijft.

Wat zijn goede cappuccino kopjes?

Ga je cappuccino kopjes kopen, dan zijn dit de 5 aankooptips waar ze aan moeten voldoen:

  1. Gebruik cappuccino kopjes waarvan de binnenzijde egaal rond is van vorm. Dit houdt de schuimlaag stabiel. ‘Moderne’ cappuccinokopjes met een knik in de rand kunnen je schuimlaag doen inzakken;
  2. Gebruik cappuccino kopjes van porselein. Dit materiaal houdt warmte langer vast dan aardewerk. Porselein is bovendien sterker. Hou er rekening mee dat goed porselein een lange(re) tijd nodig heeft om voor te verwarmen;
  3. Professionele cappuccino kopjes zijn van extra dik porselein. Heb net mijn eigen Caffè New York cappuccino kop met schotel gewogen: 500 gram! Ik garandeer je dat je cappuccino heel lang lekker warm blijft. Je kunt ze ook gerust in de vaatwasser doen. Ze blijven altijd mooi, ook na veelvuldig gebruik.
  4. Koop je cappuccinokop en schotel bij een goede koffiespeciaalzaak of gespecialiseerde (web)shop;
  5. Voor een smaakvolle presentatie gebruik je cappuccinokopjes welke mooi geglazuurd zijn. Dit zorgt voor een extra beschermlaag en mooie glans.

Een zeer goed bekend staand merk is bijvoorbeeld Porcellane d’Ancap.  (Die van Caffè New York zijn van de Verona serie).

Het Italiaanse Porcellane d'Ancap is wereldwijd vermaard om de hoogwaardige cappuccino kopjes en espresso kopjes. I

Cappuccino glazen zijn natuurlijk leuk om te zien. Maar ik raad ze in het algemeen af. Dat doe ik omdat ze absoluut niet kunnen tippen aan de eigenschappen van goede cappuccinokoppen. Maar ik begrijp het als mensen ze kopen. Het is namelijk prachtig om het wervelende koffie-melk mengsel te zien.

Uiteraard gelden de 5 tips ook als je espresso kopjes wilt kopen.

De espressokop- en schotels die door KoffieKwaliteit worden aangeboden zijn van dezelfde hoge kwaliteit als de cappuccino kop- en schotels.

Eigenlijk zijn de espressokopjes een mini variant van de cappuccino uitvoering. Bij de espressokopjes zorgt de speciale vormgeving en materiaal er voor dat de crema zo lang mogelijk stabiel blijft.

Geen cappuccinodrinker, maar liefhebber van ‘gewone koffie’?

Veel mensen drinken gewone koffie. Dat kan filterkoffie zijn, maar ook koffie uit een volautomatische espressomachine.

Dan gelden eigenlijk dezelfde aankooptips. Want cappuccinokopjes hebben min of meer dezelfde vorm als gewone koffiekopjes.

Door de vormgeving zul je merken dat je er heel prettig uit drinkt. En fijn natuurlijk dat ze de warmte goed vast houden. Bovendien zijn goede kopjes vaatmasmachinebestendig en dat is voor velen ook een pluspunt.

Bestel topkwaliteit cappuccinokopjes en espressokopjes bij KoffieKwaliteit.nl

Je mag er 100% op vertrouwen dat alles wat je bij KoffieKwaliteit.nl bestelt van topkwaliteit is. Dat geldt voor de koffie en dus ook voor het serviesgoed.

  • Ben je toch niet tevreden over de cappuccinokopjes of espressokopjes, dan krijgt je zonder problemen je geld terug.
  • Beslist uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.
  • Altijd diverse mooie aanbiedingen in serviesgoed.
  • Bestel je op werkdagen vóór 17.00 uur, dan heb je het de volgende dag al in huis!
  • Vragen? Bel me gerust of stuur me een berichtje.

Deel deze informatie gerust, want er zijn beslist meer mensen in advies over cappuccino kopjes geïnteresseerd.