Alternatief Nespresso cups? Voorkom teleurstellende miskoop

Een goed alternatief Nespresso cups? Ik ben al maanden op zoek naar de beste vervanger voor Nespresso cups. En heb ze gelukkig gevonden! Lees verder…

Goedkoop alternatief Nespresso cups stelt vaak teleur!

Lees mijn verhaal hoe ik het perfecte alternatief Nespresso cups merk vond.

Sinds 2013 zijn ze zo’n beetje in alle supermarkten verkrijgbaar, de alternatieve Nespresso cups. Maar ik hoorde om mij heen de nodige kritiek zoals:

“geen lekkere koffie”

“sommige cups doen het niet”

“onhandige verpakkingen”

Mijn zoektocht naar de perfecte Ne(p)spresso capsule

Tsja, dat zette mij als koffie-importeur natuurlijk aan het denken. Zo moeilijk kan het niet zijn om een mooi alternatief voor de Nespresso cups aanbieden. Naast koffiebonen, gemalen koffie en ESE servings, zouden beste vervanger voor Nespresso cups mijn assortiment helemaal compleet maken!

Mijn voorwaarden waren onder andere:

  • koffie van de hoogste kwaliteit
  • handige verpakking
  • moeten probleemloos in gangbare Nespressomachines passen(zoals Krups, Magimix en DeLonghi)
  • concurrerende prijs/kwaliteit
  • liefst Fairtrade gecertificeerd

Enthousiast heb ik contact gezocht met een aantal Italiaanse leveranciers die beweerden hieraan te kunnen voldoen. Monsters werden verzonden en ontvangen. Deze monsters heb ik vervolgens weer uitgedeeld aan een aantal Nespresso gebruikers.

Het “Nespresso testpanel” werd vriendelijk verzocht of ze het volgende wilden beoordelen:

  • smaak
  • crema
  • werkt de capsule fijn (past deze makkelijk in Nespresso apparaat)
  • wat vind je van de verpakking (met name of deze handig is)
  • of ze het zouden overwegen als alternatief voor orginele Nespresso capsules

Mijn verwachtingen waren dat het verschillende meningen op zou leveren over met name smaak en crema. Maar tot mijn grote verbazing kwam men daar niet eens toe! Blijkt dat de capsule zelf het grote struikelblok is.

Wat je eerst even moet weten over de originele Nespresso capsule…

Normaal doe je de capsule in het daarvoor bestemde bakje. Daarna sluit je het klepje/dekseltje. Door dit te sluiten worden er 3 kleine gaatjes aan de (smalle) onderkant van de capsule gemaakt (zie afbeelding).

originele Nespresso cup bij zoektocht naar alternatief Nespresso cup

Hier wordt dan het water doorheen geperst. Via de andere (brede) kant stroomt vervolgens de koffie uit.

Zoals je misschien weet is de buitenkant van de Nespresso capsule gemaakt van aluminium. Dit kan makkelijk ‘doorboord’ worden want het is vrij zacht materiaal.

Wat vonden ze van de alternatieven voor de Nespresso cups?

De alternatieve capsules die werden getest zijn allemaal van plastic. Door de taaiheid van het materiaal hebben veel machines moeite om de 3 gaatjes er in te maken.

Dat heeft tot gevolg dat je heel veel moeite moet doen om het klepje te sluiten. Door de hoge weerstand voelt dat niet alleen onprettig, ook is er wellicht een risico op slijtage of beschadiging van het apparaat. Dat moeten we natuurlijk niet hebben!

Uiteraard zagen de testpanelleden geen enkele aanleiding om enthousiast te worden. Want als de kwaliteit niet goed is, dan speelt ook de lagere prijs geen rol meer.

Ik heb er de laatste tijd met meer Nespresso drinkers over gesproken. Velen van hen hebben inderdaad weleens een kloon geprobeerd. Bijna allen waren ze ook teleurgesteld.

De kans is waarschijnlijk klein dat ze nog een keer een Nespresso kloon gaan proberen. Maar daar zit hem voor mij toch de uitdaging in!

Ik ga dus verder op zoek ga naar de perfecte capsule die voldoet aan de eisen van de Nespresso drinker. Een capsule die een goede koffiekwaliteit garandeert en past in alle Nespresso machines. Ik hou je uiteraard op de hoogte!

Heb jij positieve of negatieve ervaringen met klonen van Nespresso capsules?

Ik hoor het graag. Dat kan via de Facebook  pagina van KoffieKwaliteit of aan het einde van dit bericht.

BELANGRIJKE UPDATE 28-10-2014

Ik ben er eindelijk in geslaagd om lekkere cups te vinden voor de Nespressomachine

Ze zijn geschikt voor alle populaire Nespressoapparaten en zijn verkrijgbaar v.a. € 0,25.  De naam is Gourmesso. In Duitsland hebben ze bij een blinde smaaktest de originele Nespresso cup al verslagen.

Vanaf februari 2016 zijn alle smaakvarianten Fairtrade.

Update 27-1-2016: Nog een nieuw Nespresso Cups alternatief

Vooral belangrijk nieuws voor de hele kritische fijnproevers onder de Nespressofans:

Ook Caffè New York is – eindelijk – op de markt gekomen met een geweldige alternatieve Nespresso cup. En het wachten wordt rijkelijk beloond..

De cups zijn namelijk niet ‘zomaar’ gevuld met 100% Arabicabonen. Er is namelijk een klein percentage Jamaica Blue Mountain bonen aan toegevoegd. De kenners weten dat dit de meest exclusieve koffieboon ter wereld is. Door een klein percentage van deze boon toe te voegen ontstaat een unieke bijzondere smaak.

Drink jij je espresso het liefst puur? Dan zal dit voor jou zeker de beste vervanger voor Nespresso cups zijn!

Update november 2017: Caffè Bonini cups voor Nespressomachine ook in Nederland verkrijgbaar!

Nog een fantastisch alternatief Nespresso cups merk! Caffè Bonini is nu nog onbekend in Nederland, maar dat gaat absoluut veranderen. Bonini is echt een toonaangevende Italiaanse koffiebranderij en zeer ervaren als het gaat om alternatieve Nespressocupjes.

Door dat ze op grote schaal produceren en veel ervaring hebben, mag je iets bijzonder verwachten. Dat uit zich onder andere in de perfect passende cupjes gevuld met hoogwaardige koffie.

Dat ze deze hoge kwaliteit samen laten gaan met een zeer concurrerende prijsstelling zul je zeker weten te waarderen.

Caffè Bonini is mijn persoonlijke alternatief Nespresso cups favoriet

Dit koffiemerk heeft mij overtuigd en ik bied je daarom ook een 100% tevredenheidsgarantie. Dat betekent als je toch niet tevreden bent, je het hele aankoopbedrag inclusief verzendkosten terugkrijgt. Deze tevredenheidsgarantie geldt trouwens voor alle koffie van KoffieKwaliteit.nl.

Bekijk het assortiment alternatieve Nespresso cups en bestel bijvoorbeeld een leuk geprijsd nespresso cups proefpakket om mee te beginnen. Daar zul je zeker geen spijt van krijgen…

Update januari 2022: Gestopt met Gourmesso cups. De Caffè Bonini cups worden door klanten meer gewaardeerd en zijn bovendien voordeliger.

Comments14

Wat vind jij hiervan?

Gratis verzending van je koffie al vanaf € 55

Op werkdagen vóór 17.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Niet tevreden? Altijd je geld terug!